Organizația Salvați Copiii dorește să contribuie activ la formarea cadrelor didactice, pentru ca aceștia să poată deveni facilitatori competenți digital, conștienți de influența noilor tehnologii în viața copiilor.
Cursul de formare „Profesor real într-o școală virtuală” oferă cadrelor didactice, educatorilor, formatorilor și tuturor celor care desfășoară activități socio-educative cu copiii și adolescenții oportunitatea de a-și îmbogăți cunoștințele și a-și dezvolta competențele și abilitățile pentru a putea să îi sprijine pe copii să folosească dispozitivele digitale într-un mod inteligent și echilibrat.
Tehnologia continuă ritmul accelerat de dezvoltare și este important pentru prezentul și viitorul copiilor să îi susținem. Mai mult, în calitate de persoane preocupate de educație este esențial să începem să creăm contexte de învățare care iau în considerare și pun în valoare caracteristicile nativilor digitali pentru a îi pregăti pentru viața secolului XXI.
Beneficiile cursanților
- Ești parte din primele generații de profesori formați într-un domeniu care abia își găsește locul de drept în educația din România: folosirea creativă, utilă și sigură a Internetului de către copii.
- Afli direct de la specialiști cele mai subtile aspecte privind subiectul și beneficiezi de o abordare care invită la schimbări durabile.
- Ești invitat nu doar să deprinzi cunoștințe, ci să și aplici în forme practice ceea ce înveți pentru a îți dezvolta abilități și competențe profesionale specifice unui facilitator digital.
- Fiind un curs online, poți să decizi când, unde și cum îl parcurgi astfel încât să se muleze perfect pe contextul tău de viață și să ai rezultate optime.
- Primești documente justificative din partea Organizației Salvați Copiii care atestă participarea ta la unul dintre primele cursuri online dedicate acestui subiect.
Conținutul cursului
I. Introducere
Despre Comunitatea Ora de Net, beneficiile cursului și formatori
II. Context
-
- Nevoile nativilor digitali și rolul adulților
- Drepturile copiilor în mediul digital
III. Provocări în folosirea Internetului
-
- Timpul excesiv petrecut online
- Cyberbullying-ul
- Relațiile online & Sexting-ul
- Știrile false
- Discursul instigator la ură
- Modul de funcționare a Internetului
- Securitatea online
- Starea de bine emoțională
IV. Oportunități în folosirea Internetului
-
- Competențe pentru secolul XXI
- Crearea de conținut și reputația online
- Metode de lucru interactive în procesul de predare – învățare – evaluare
- Predarea online
V. Parteneriatul școală-familie
-
- Implicare și responsabilitate instituțională pentru siguranța online a copiilor
- Parteneriatul școală-familie-comunitate
VI. Oportunități de implicare și beneficii ale programului Ora de Net
VII. Evaluare finală