Suntem preocupați, în permanență, de a ne dezvolta echipa de 👉🏻 Ambasadori Ora de Net. O spunem cu mândrie – suntem înconjurați de adolescenți încrezători și doritori să facă o schimbare în viețile celor mai mici dintre ei.
Astfel, am pornit cu dreptul în toată această călătorie și ne propunem să vă prezentăm 🥁 cei mai implicați voluntari care fac lucrurile să se întâmple, alături de care îi învățăm pe copii să folosească internetul într-un mod cât mai util, creativ și sigur.
Am discutat cu Ilinca Mateescu, elevă în an terminal în cadrul Colegiului Național ”Spiru Haret” din București, despre modul în care experiența din cadrul proiectului Ora de Net și-a pus amprenta asupra propriei dezvoltări. Chiar dacă este o perioadă dificilă pentru ea prin prisma gestionării timpului liber, totuși, crede în ❤️ misiunea Organizației Salvați Copiii și dorește să contribuie în lupta pentru binele copiilor.
Mai jos, vă invităm să faceți cunoștință cu Ilinca.
Draga noastră, dacă ar fi să te descrii folosind 3 cuvinte cheie, care ar fi acelea? Ne-ar plăcea tare mult ca publicul nostru să te cunoască și îți mulțumim pentru că faci parte din echipă.
Mulțumesc și eu, mă bucur să pot face lucruri la care aspiram de mult timp. Cred că m-aș raporta la faptul că sunt o ➡️ persoană analitică (îmi place matematica, caut să rezolv probleme și nu doar de mate, vreau să găsesc soluții noi la probleme existente), ➡️ empatică (îmi place să mă joc cu copiii, să interacționez cu ei, să împărtășesc din cunoștințele mele cu ei, să îi învăț să facă diferența dintre lucrurile bune și rele, să îi fac să se simtă apreciați, să înțeleagă că ei contează) și ➡️ perseverentă (lupt pentru drepturile mele și ale celorlalți, îmi susțin punctul de vedere cu argumente solide, nu mă dau „bătută”)
Cu siguranță există un motiv bine întemeiat pentru care ai ales să faci voluntariat în Organizația Salvați Copiii. Care a fost factorul determinant?
Am ales Organizația Salvați Copiii pentru a vedea lume și prin alți ochi, să văd lumea adevărată și în afara unui cămin ocrotitor. Experiența mi-a deschis (larg) ochii, m-a făcut să îmi dau seama de nevoile celorlalți și de modalitatea în care pot veni în sprijinul lor. Am realizat că pot pune umărul pentru a construi o lume mai bună și că pot deveni, la rândul meu, o persoană mai bună. Mă întristează faptul că există copii care ❌ nu au acces la educație, la joacă, la hrană, care nu au o ″copilărie″ așa cum ar trebui ea să fie.
Ce reprezintă pentru tine implicarea în proiectul Ora de Net și ce aduce nou în dezvoltarea ta personală și/sau profesională?
Prin Ora de Net le-am atras atenția copiilor asupra siguranței în mediul online, dar și în cel fizic. Am discutat subiecte tabu, din punctul de vedere al societății, precum groomingul și sextingul. Consider că este importantă conștientizarea acestor aspecte, prevenirea lor și raportarea acestora către părinți și autorități. Am luptat ✋🏻 și lupt în continuare pentru normalizarea acestor discuții între profesori-elevi, părinți-copii.
Discuțiile cu copiii, dar și feedback-ul primit, au favorizat depășirea anxietății sociale (dezvoltată în perioada carantinei), îmbunătățirea calităților de comunicare și încredere în mine. Am reușit ✅ să îmi ajustez prezentările în funcție de audiență, de starea acesteia și de moment. Pentru mine este un singur drum: tot înainte.
Ce mesaj lași, mai departe, în spațiul virtual, pentru cei care sunt interesați să acceseze acest tip de experiență?
Recomand cu drag experiența Salvați Copiii. Alătură-te unei echipe care te respectă, te încurajează și care te susține să ajungi ″om mare″.
___________
Dacă ți-ar plăcea să devii 😎 Ambasador Ora de Net, citește aici mai multe și hai într-o experiență cu totul definitorie pentru tine. Nu încercăm să te convingem, ci te invităm să vezi exact cum merg lucrurile. Să ne auzim cu bine!