Turvallisesti nettiin
 

În această secţiune, copiii şi tinerii pot afla despre securitatea informaţiei prin intermediul poveştilor cu benzi desenate. Pe lângă securitatea informaţiei, poveştile conţin teme şi lucruri de luat în consideraţie.

Elevii pot citi poveştile şi independent, în grupuri mici sau toţi împreună sub îndrumarea profesorului. Poveştile sunt create pentru diferite grupe de vârstă, dar ele pot fi folosite în funcţie de nivelul fiecărui elev.

Benzi desenate – 5-10 ani


„Pădurea nesfârşită”spune povestea unui băiat de 9 ani, Nicuşor, care învaţă cum să folosească computerul şi e-mailul. Povestea spune cititorilor printre altele ce este Internetul şi ce se poate face pe Internet. În acelaşi timp se învaţă că Internetul include şi lucruri rele de care trebuie să vă protejaţi.

Noii prieteni ai Anei este o continuare a „Pădurii nesfârşite” şi personajul principal este verişoara lui Nicuşor, Ana. Povestea este despre natura publică a Internetului, despre modul de comportare pe Internet şi despre publicarea pozelor şi copyright.

Benzi desenate – 11-14 ani


În „Excursia la Roma” povestea începe când Emilia, care face parte din trupa de teatru a şcolii, primeşte un scenariu de la un prieten necunoscut de pe chat. Povestea vorbeşte printre altele despre copyright, protecţia computerului şi despre ce înseamnă o parolă.

„Încurcături şi întâmplări” este compusă din povestiri scurte despre corectitudinea informaţiei pe Internet, despre responsabilitatea publicării pozelor şi a textelor, despre întâlnirea unor oameni pe Internet, cât şi despre reţelele peer-to-peer.

Benzi desenate -13-16 ani


Obiecte pierdute (Nou)este povestea unui adolescent care află că pe Internet poți găsi orice, de la obiecte pierdute, la prieteni, dar și ceea ce poate păți cineva certat cu “neticheta”.

Pentru ca aceste poveşti să funcţioneze aveţi nevoie de o extensie Flash. Dacă aceasta lipseşte, apăsaţi aici.